Helyi közélet

2016.07.27. 12:15

Emberi tényező

<em>Csókolom, ne tessék haragudni, hogy becsengettem, de bemehetnék az udvarába? Van ott ugyanis egy ritka pokémon, amit szeretnék megszerezni. Ez az igaz sztori nem az Egyesült Államokban, hanem kicsiny hazánkban, azon belül is Debrecenben történt. Igen, a Pokémon Go, mely két hét alatt az egész világot megfertőzte, városunk tizenéveseit, sőt harmincasait is beszipolyozta.</em> Pálfi-Tóth Zoé írása.

Csókolom, ne tessék haragudni, hogy becsengettem, de bemehetnék az udvarába? Van ott ugyanis egy ritka pokémon, amit szeretnék megszerezni. Ez az igaz sztori nem az Egyesült Államokban, hanem kicsiny hazánkban, azon belül is Debrecenben történt. Igen, a Pokémon Go, mely két hét alatt az egész világot megfertőzte, városunk tizenéveseit, sőt harmincasait is beszipolyozta. Pálfi-Tóth Zoé írása.

Félreértés ne essék, az alap­ötlet, mely szerint az emberek ne a lakásban koc­kuljanak, hanem inkább legyenek kint a szabad levegőn, sétáljanak, és esetleg fedezzék fel a város nevezetességeit, tetszik, csakhogy a fejlesztők nem számoltak (vagy nem akartak) az emberi hülyeséggel. Persze azokon a videókon nevet az ember, ahol a zsebszörnyek után vadászó játékosok annyira belebújnak az okostelefonjaikba, hogy nekimennek egy fának, vagy belesétálnak a folyóba, az viszont már nem vicces, amikor az autóban vezetés helyett – és ilyet is tapasztaltam – a mobiljukat nyomkodják, veszélyeztetve ezzel sajátjuk és mások életét. Ez az őrület valószínűleg gyorsan lecseng majd, addig is bízom benne, hogy kevés és könnyű sérülésekkel ér majd véget.


Debrecen - Nagy veszélyeket hordoz magában, ha az online játékok miatt valaki elveszti a kapcsolatát a valósággal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában