Helyi közélet

2016.07.20. 11:41

A rockabilly örökös foglyaként él

Debrecen - A Mystery Gang az új albumának dalait is elhozza az idei Campus Fesztiválra.

Debrecen - A Mystery Gang az új albumának dalait is elhozza az idei Campus Fesztiválra.

Visszajáró vendége a Campusnak az 1998-ban alapított rockabillytrió, a Mystery Gang. Az Egri Péter (gitár-ének), Singer (nagybőgő, basszusgitár), Tamási László (dob) felállású formáció számos kitűnő hangulatú debreceni koncerten van túl, a csütörtöki fellépés kapcsán Egri Péter frontemberrel beszélgetett a Hajdú-bihari Napló.

Sokan sokféleképpen jellemezték már a banda stílusát, garage rock and roll, rockabilly vagy jungle stb., te vajon melyik kifejezést használod legszívesebben a zenétekre és miként találtatok rá erre a muzsikára?

Egri Péter: Valójában nem is mi választottuk ezt a stílust, hanem, bármilyen furcsán hangzik is, a stílus választott ki minket. Amikor még valamikor 1990 előtt ezt a műfajt 8-10 évesen megszerettük, akkor elképzelhetetlen volt, hogy idáig juthatunk el, csupán egy gyermekkori álmot kezdtünk el kergetni. Tényleg hívják garage-nak, dzsungelzenének, rockabillynek, vintage-nek is, szóval mindenki azt a címkét ragasztja rá, amelyhez épen kedve van. Jómagam talán a rockabillyt használom leggyakrabban, hiszen az a legátfogóbb kultúrkör, de tulajdonképpen a hully gullytól kezdve a bibapon át a twistig minden belefér.

Számolj be kérlek arról a pillanatról, amikor visszavonhatatlanul megérintett ez a zene!

Egri Péter: Nyolcéves koromban szerettem bele ebbe a zenébe. A szüleim egyszer csak vettek egy rádiót, amit mind gyakrabban hallgattunk.

Hogy mi következett azután? Olvassa el a Napló nyomtatott, illetve digitális változatában!


A Mystery Gang a csütörtökről péntekre virradó éjjel, 1 órakor kezd játszani a Captain Morgan Arénéban.


Debrecen - Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában