Helyi közélet

2016.07.06. 12:50

A művésznők szemszögéből

Vámospércs - A hajdúk letelepítésével foglalkozó képzőművészeti munkákat is vászonra vittek az alkotók.

Vámospércs - A hajdúk letelepítésével foglalkozó képzőművészeti munkákat is vászonra vittek az alkotók.

A vasárnap délután megnyílt kiállítással zárult a Művésznők Nemzetközi Alkotótábora Vámospércsen. A 2003-ban indult alkotótábor népszerűségét annak köszöneti, hogy folytatni kívánja a klasszikus festészet technikáját mégpedig modern felfogásban. Ezen túlmenően tevékenységével és az alkotások sorozatos bemutatásával emléket kíván állítani a nagybányai művésztelep legnevesebb női festőinek, így például Csikós Antónia Krizsánnénak, Agricola Lídiának, Thormáné Kiss Margitnak és Balázsné Csiszér Lillának.

A tábor zárókiállítása igazodott a városban immár második alkalommal megrendezett Vámospércsi Hajdú Napokhoz. E témához kapcsolódott az alkotótábor tematikája is. Bocskai István halálának 390. évfordulója alkalmából a hajdúk letelepítésével foglalkozó képzőművészeti munkákat vittek vászonra az alkotók.

Ősszel Hajdúszoboszlón

Emellett természetesen ebben az évben sem hanyagolták el a város arculatának bemutatását képzőművészeti a alkotásokban. Az utcákon festegető művészek látványa a város lakói számára is érdekes volt.

A Művésznők Nemzetközi Alkotótábora alatt készült alkotásokat minden évben a nagyközönség elé tárja, így kívánja népszerűsíteni a művészetet. Ebben az évben egy konferencia kísérő programjaként a hajdúszoboszlói Béke Hotel aulájában október 10-én mutatkozik be alkotásaival a Művésznők Nemzetközi Alkotótábora.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában