Helyi közélet

2016.07.02. 10:47

A láthatóság fontosságára hívják fel a figyelmet a rendőrök

Debrecen, Hajdúsámson - A rendőrök láthatóságot segítő ajándékokat osztottak a bicikliseknek a Debrecen és Hajdúsámson közötti kerékpárúton.

Debrecen, Hajdúsámson - A rendőrök láthatóságot segítő ajándékokat osztottak a bicikliseknek a Debrecen és Hajdúsámson közötti kerékpárúton.

A rendőrök szolgálatuk ellátása során gyakran tapasztalják, hogy sok kerékpáros talán megszokásból, vagy éppen figyelmetlenségből, de a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyva közlekedik, ezáltal is növelve a balesetek előfordulásának kockázatát. Az egyenruhások a balesetek megelőzése érdekében a Debreceni Rendőrkapitányság illetékességi területén is kiemelt figyelmet fordítanak a biciklisek ellenőrzésére.

A Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai 2016. július 1-jén délelőtt a Debrecen és Hajdúsámson közötti kerékpárúton szerveztek akciót, amelynek célja nem a szankcionálás volt, hanem hogy felhívják a figyelmet az ezen az útszakaszon előforduló szabálytalanságokra és azok elkerülésére, továbbá a kötelező tartozékok és a fényvisszaverő eszközök használatának fontosságára és a közlekedési szabályok betartására. Az ellenőrzés során a rendőrök a láthatóságot segítő eszközöket adtak ajándékba a kerékpárosoknak.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában