Helyi közélet

2016.07.14. 14:40

A divat változik, a nő örök

Debrecen - Olasz dallamok mellett rendezték meg a Csapó utcai nyugdíjas klub divatbemutatóját.

Debrecen - Olasz dallamok mellett rendezték meg a Csapó utcai nyugdíjas klub divatbemutatóját.

Azt mondják, hogy a kalapot csak egy bizonyos kor fölött tudják a nők igazán viselni, amolyan királynői méltósággal. Nos, kedd délután a Csapó utcai nyugdíjas klub által szervezett divatbemutatón olyan asszonyokat láthattunk, akik feltették azt a bizonyos kalapot, hogy az utcára kilépve együtt nevethessenek a világgal.

Azok a debreceni nyugdíjasok, akik csatlakoznak a városban található kilenc klub valamelyikéhez, színes eseményekkel teli délutánokra számíthatnak. – Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az idősek számára olyan rendezvényeket szervezzenek, amelyek tartalmassá teszik a mindennapokat. Ilyen színes programnak számít például ez a divatbemutató – mondta el lapunknak Szilágyi László, az Egészségügyi és Szociális Bizottság alelnöke.

A nőnek adnia kell magára

A keddi eseményen tizenegy hölgy lépett a közönség elé, egy úriemberrel karöltve. – Korábban nem foglalkoztatott a divat, de amióta a klub tagja vagyok, mindig részt veszek a divatbemutatókon. A mostani alkalomra egy fekete-fehér összeállítással készültem, a kollekcióm éke az Ausztráliából származó nyakláncom. Úgy gondolom, egy nyugdíjas hölgynek is adnia kell magára, főleg a városban élőknek. Nem kellenek nagy dolgok ahhoz, hogy mások is lássák, törődünk magunkkal. Elég egy kis szemhéjpúder, egy leheletnyi pirosító és némi rúzs – hallhattuk Tóth Lukácsné Benke Ilonától, a bemutató egyik résztvevőjétől. Egy másik manöken, Sipos Imréné elmondása szerint mindig is követte a divatot, de a túlzott dolgokat fiatalkorában sem fogadta el.

A férfiak sem maradnak ki

A klubokban nem csupán a nők mutathatják meg magukat, vannak alkalmak, amikor a férfiak kerülnek középpontba, ilyen például a férfi lábszépségverseny. A programok két oldalról szerveződnek, egyrészt a nyugdíjasok által, másrészt a klubok kollégáinak részéről. Az eseményeket mindig nagy érdeklődés övezi, a kezdeményezéseket hamar megvalósítás követi. – Minden rendezvény végső célja a fizikai és szellemi egészség megtartása – árulta el Szabóné Orosz Éva, intézményvezető.

HBN–Budai Lilla

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában