Helyi közélet

2016.06.01. 15:55

Vízidisznókat hoztak Debrecenbe

Debrecen - Földünk legnagyobb rágcsálóit már hat egyed képviseli a Nagyerdő fái alatt.

Debrecen - Földünk legnagyobb rágcsálóit már hat egyed képviseli a Nagyerdő fái alatt.

Olyanok, mint egy óriásra nőtt tengerimalac. Haszonállatként is elkezdték tenyészteni és egyes helyeken háziállatként is tartják. Ezek a rágcsálók Dél-Amerikában honosak, 15-20 fős csoportokban élnek. Kitűnően úsznak, és nagyon gyorsan tudnak futni. Veszély esetén a vízben tökéletesen el tudnak rejtőzni, csak szemeik, orrnyílásuk és füleik látszanak ki a vízinövények közül. Levelekkel, magvakkal és füvekkel táplálkoznak. A Veszprémből most érkezett állatokat már megnézhetik a vendégek a debreceni állatkertben.

Nem ők viszont az új jövevények: egy kameruni juh is érkezett a cívisvárosba. Ez a fajta Nyugat-Afrikából származik, istermetű, ellenálló, igénytelen. Inkább a kecskééhez hasonló sűrű szőre van, mint gyapja, ami nyírást nem igényel. A kosok sarlószerű szarvat és nyakukon sörényt viselnek, a nőstények szarvatlanok. Többnyire húsbirkának tartják; húsa vörös, és íze inkább a vadhúsra emlékeztet, mint a hagyományos birkahúsra. A látogatók őt az állatkert közlése szerint csak később láthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában