Helyi közélet

2016.06.16. 12:21

Videó: Aljas módon fosztottak ki egy idős nénit a borsodi bűnözők Debrecenben

Debrecen - A rendőrök elfogták azt a két sajóbábonyi lakost, akik kifosztottak egy idős nénit Debrecenben. Az egyik férfi az ágyneműtartóba bújt az őt kereső rendőrök elől. Harmadik társuk már előzetes letartóztatásban van.

Debrecen - A rendőrök elfogták azt a két sajóbábonyi lakost, akik kifosztottak egy idős nénit Debrecenben. Az egyik férfi az ágyneműtartóba bújt az őt kereső rendőrök elől. Harmadik társuk már előzetes letartóztatásban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy kazincbarcikai és két sajóbábonyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő tett bejelentést 2016. március 31-én 18 óra 57 perckor a rendőrségre arról, hogy ismeretlen elkövetők bementek édesanyja családi házába és onnan készpénzt tulajdonítottak el. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amely alapján megállapították, hogy három férfi megjelent a debreceni családi háznál, majd becsengettek a 79 éves sértetthez azzal az ürüggyel, hogy nyílászárót vásárolnának. Az idős néni két férfit beengedett a házába, harmadik társuk a gépkocsinál maradt és figyelt. Az elkövetők az udvaron megláttak egy régi ajtót, amit 10.000 forintért megvásároltak. A férfiak a sértettnek átadtak egy 20.000 forintos bankjegyet, amelyet követően a néni bement a lakásba a visszajáróért. A két férfi kifigyelte, hogy a sértett hol tartja a pénzét és a figyelmét elterelve több százezer forintot eltulajdonítottak, majd a helyszínről gépkocsijukkal távoztak.

A rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény egyik elkövetőjét, egy 38 éves kazincbarcikai lakost, akit 2016. május 10-én otthonában elfogtak. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított L. Jenőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. május 12-én elrendelt.

A nyomozás során a Bűnügyi Osztály munkatársai azonosították a gyanúsított két sajóbábonyi társát. Őket a nyomozók a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásaival és a borsodi rendőrökkel közösen egy összehangolt akció során 2016. június 13-án otthonaikban elfogták. A 28 éves B. Károly az őt kereső rendőrök elől az ágyneműtartóban próbált meg elrejtőzni.

A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított 36 éves H. Zoltánt és B. Károlyt a nyomozók kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Az illetékes bíróság 2016. június 15-én B. Károly előzetes letartóztatását, valamint H. Zoltán lakhelyelhagyási tilalmát rendelte el.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a következőkre hívja fel a figyelmet:

  • Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják a váratlanul érkező idegent!
  • Ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, házukba, lakásukba, bármilyen ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!
  • Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értéket! A otthonuk ajtaját, kapuját tartsák zárva!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek mit tapasztaltak!
  • - police.hu -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában