Helyi közélet

2016.06.08. 15:03

Szilárd

<em>Halló, Aigner Szilárd vagyok, erről a számról volt egy nem fogadott hívásom… 2004. március elején történt, kint havazott, és a szerkesztő kis cikket kért tőlem a következő napok időjárásáról. A Napló akkoriban került kapcsolatba Aigner Szilárd és Pártai Lucia cégével, ezért nekem – mint a „légkörhöz értőnek” – őket kellett keresnem.</em> Kovács Zsolt írása.

Halló, Aigner Szilárd vagyok, erről a számról volt egy nem fogadott hívásom… 2004. március elején történt, kint havazott, és a szerkesztő kis cikket kért tőlem a következő napok időjárásáról. A Napló akkoriban került kapcsolatba Aigner Szilárd és Pártai Lucia cégével, ezért nekem – mint a „légkörhöz értőnek” – őket kellett keresnem. Kovács Zsolt írása.

A feleség megadta a férj számát, hogy „majd Szilárd elmondja”. És Szilárd elmondta, és mindig elmondta, ha kerestem, röviden, lényegre törően. Olykor még okított is a meteorológiára. Egy idő elteltével már nem csak időjárásról beszéltünk, és az idősebb jogán figyelmeztetett hétköznapi dolgok buktatóira is. Magázódtunk mindvégig – ettől nem voltunk távolabb egymástól. Sőt, minden telefonbeszélgetés alkalmával mintha csökkentek volna a távolságok közöttünk. Ezt érezhették a tévénézők akkor, amikor nap mint nap tőle tudhatták meg az idő változását. A kétely szikráját is nélkülöző hitelesség, lényegre törő előadás, a szakmaiság magas foka. Ma ezek hiányoznak, de nagyon! És nem csak a meteorológiai jelentésből. Szilárd viszont nincs többé, hétfőn váratlanul örökre elment.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában