Helyi közélet

2016.06.16. 12:10

Szabadabbá válhat ezután az építkezés

Debrecen - A jobbikos politikus szerint a csok miatt enyhítettek a kertségi szabályozáson.

Debrecen - A jobbikos politikus szerint a csok miatt enyhítettek a kertségi szabályozáson.

Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni közgyűlési frakciójának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány módosította azt a rendeletet, amely meghatározza, hogy hová mit lehet építeni. Mezőgazdasági területeken eddig a telek 3-5 százalékán volt szabad építkezni. Az új szabály szerint ez az arány 10 százalékra növekszik. Szintén fontos változás, hogy eddig ezeken a területeken hivatalosan csak gazdasági épületeket lehetett felhúzni, ezentúl viszont már lakóépületeket is engedélyeznek – tette hozzá Kőszeghy Csanád Ábel.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy ezt a módosítást a Jobbik debreceni szervezete a kertségekben élő több tízezer ember életkörülményeinek javítása érdekében korábban többször szorgalmazta, azonban süket fülekre találtak a városvezetésnél. Kőszeghy Csanád Ábel kiemelte: ahhoz, hogy az új szabályok Debrecenre is vonatkozzanak, még egy helyi önkormányzati rendeletre is szükség lenne, melynek elfogadását most kezdeményezte. Kérdésünkre úgy fogalmazott, hogy valószínűleg a csok kiterjesztése miatt döntött így a kormány.

- HBN–OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában