Helyi közélet

2016.06.12. 14:44

Rióba üzenhettek a Fényesudvarból

Debrecen - A COOP-nak rendkívül fontos, hogy a magyarok jókívánságaikkal is támogassák olimpikonjainkat.

Debrecen - A COOP-nak rendkívül fontos, hogy a magyarok jókívánságaikkal is támogassák olimpikonjainkat.

„Küldjünk egy nagy hajrát Rióba!” címmel az athéni, a pekingi és a londoni olimpia után immár negyedik alkalommal indítja útjára szurkolói mozgalmát a COOP cégcsoport.

A rendezvénysorozat keretében az élelmiszerlánc több mint 2600 boltjában kihelyezett szalagokra írhatják fel jókívánságaikat a vásárlók a XXXI. Nyári Olimpiai ötkarikás játékokra utazó magyar sportolók számára. Az idei eseményen – új elemként – a Magyar Olimpiai Bizottság sátrát is felvonultatták, ahol a „Mini 5próba Rióba” elnevezésű sportprogram keretében bátor vállalkozók ismerkedhettek az ötpróba versenyszámaival pénteken.

Személyes üzenet

– Országszerte rengeteg boltban gyűjtik az aláírásokat és buzdító szöveget, ennek a támogatására 130 kiemelt helyszínen olimpikonok is népszerűsítik a programot. A debreceni eseményen lehetősége nyílt az érdeklődőknek megméretni magukat öt olimpiai sportágban, találkozni Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval és személyesen is tudnak üzenetet küldeni a magyar olimpiai csapat részére – mondta Papp Attila, Hajdú-Coop Zrt. értékesítési vezetője.

A Víztorony utcai üzlet előtt felállított sátorban, öt sportágban tehette próbára erejét és ügyességét minden vállalkozó szellemű érdeklődő, ezzel egy picit átélve azt, hogy milyen is egy olimpikon élete. Nagy Imre vezérigazgató szerint az olimpia és a cégcsoport filozófiája sokban hasonlít, ami magában hordozta azt, hogy idén is örömmel csatlakoztak az olimpiai eszme népszerűsítéséhez.


Fotó: Derencsényi István


– Gyémántfokozatú támogatóként komoly összeggel járulunk hozzá az olimpiai mozgalomhoz. Azt szeretnénk, hogy a mostani programsorozaton keresztül a kedves vásárlóink támogatásukat fejezhessék ki a sportolóink felé, illetve ők is részesei lehessenek az olimpiának.

Több, mint Londonban?

A debreceni eseményen Varga Tamás képviselte az olimpikonokat. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó örömét fejezte ki amiatt, hogy az emberek mellett a cégek is komoly figyelmet szentelnek a sportolóknak és a nyári játékoknak. Reményét fejezte ki, hogy ez majd az érmek számában is megmutatkozik Rióban.

– Azért álltam a mozgalom mellé, mert három olimpiát megjárva tudom mennyire fontos, hogy az olimpikonjaink érezzék, az egész ország velük van és támogatja őket. Ezért is nagyon jó dolog, hogy egy ekkora cégcsoport kampányt szervez egy nemes eszméért. Valami azt súgja, idén több érmet szerzünk, mint Londonban. A magyar vízilabda válogatottat minimum a négybe várom, a csoportbeosztást látva ez abszolút reális – fogalmazott.

A road-show keretében a szurkolók július elsejéig küldhetik el jókívánságaikat a sportolóknak.

HBN-MSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában