Helyi közélet

2016.06.13. 16:01

Megújult helyen az álláskeresők

Hajdúböszörmény - „Ugyanoda” megy munkaügyben, de immár a kormányhivatalban érezheti magát.

Hajdúböszörmény - „Ugyanoda” megy munkaügyben, de immár a kormányhivatalban érezheti magát.

Zsúfoltság, szétszabdalt kis irodák: aki így emlékszik a Csomaközi utcai régi munkaügyi kirendeltségre, s olykor inkább az udvaron várakozott, mert zavarta mindez, mostantól meg fog lepődni. Az egykori munkaügyi kirendeltségek, ma már járási foglalkoztatási osztályok, köztük a hajdúböszörményi, megújultak ugyanis a Nemzetgazdasági Minisztérium valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal segítségével.

Hajdú-Bihar megyében ez a beruházás összesen 380 millió forint felhasználásával hét ilyen ügyfélszolgálatot érintett. Hajdúnánáson, Komádiban, Létavértesen, Polgáron, Vámospércsen a kormányablakokkal egy épületben és ugyanolyan minőségben készültek el a járási foglalkoztatási osztály elhelyezését szolgáló ügyfélszolgálatok, míg Biharkeresztesen a meglévő épület újult meg. Hajdúböszörményben szinte zöldmezős beruházásként a korábbi épület (a járási hivatalhoz közeli utcában) teljes átalakításával, azt kiegészítve egy vadonatúj ügyfélszolgálat épült több, mint 103 millió forintból.

Egyenlő hozzáférés

Az ügyintézés központjába helyezett ügyfélváróban nyugodt körülmények között tudnak várakozni az ügyfelek. Végre van megfelelő irattári felület is. Mivel a korábbi palafedésű tetőszerkezet erős beázásokat okozott, így annak cseréje is megvalósult. A foglalkoztatás területén különösen igaz, amit a kormányhivatal hangsúlyoz: ugyanazt a szolgáltatást és szolgáltatási kultúrát kell megkapnia a hajdúböszörményinek, doroginak, akárcsak a megyeszékhelyen, vagy a Dunántúlon, ugyanolyan minőségű ügyféltér és ügyintézés kell, hogy fogadja - ez megfelel az „egyenlő esélyű hozzáférés” követelményének.

Az épületben 328 négyzetméteren (korábban 250), 8 (+6 projektmunkatárs) munkatárs várja az ügyfeleket. A telken lévő melléképületet is lebontották, így már nyugodtan lehet parkolni az udvarban, és akadálymentesen megközelíthető az ügyféltér.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában