Helyi közélet

2016.06.21. 12:43

Konyha, állatkert, és kerékpárút-ügyben dönt a debreceni közgyűlés

Debrecen - Jelentős fejlesztést hajtana végre az önkormányzat az állatkertben.

Debrecen - Jelentős fejlesztést hajtana végre az önkormányzat az állatkertben.

Amennyiben a csütörtöki közgyűlés jóváhagyja, a francia tulajdonban lévő, nálunk a közétkeztetésben érdekelt Sodexo bérelheti és újíthatja fel a Pallagi úton található Idősek Háza főzőkonyháját, miután ez a cég nyerte meg az erre kiírt koncessziós közbeszerzési eljárást. Az előterjesztés szerint a július 1-től életbe lépő, tíz évre vonatkozó szerződés értelmében a cég 2 hónap alatt tenné rendbe az összesen 911 négyzetméteres létesítményt, majd fokozatosan „lelaknák” a ráfordított összeget.

Több jelentős beruházás megvalósítására pályázatokon szeretne pénzt szerezni a debreceni önkormányzat, melyekről ugyancsak a csütörtöki közgyűlésen akarnak döntést hozni. Az egyik ilyen szerint korszerűsítenék az állatkertet és a vidámparkot magába foglaló Nagyerdei Kultúrparkot. Az erre igényelt összeg másfél milliárd forint lenne. Amennyiben nyernek, a munkálatok jövő nyáron kezdődhetnek meg, a projektet 2018. december 31-éig kellene befejezni.

Ezen kívül kerékpárutat alakítanának ki például a Biczó István-kert és a Panoráma út között, valamint Debrecen-Kismacs és a Látóképi tó között. Átépítenék a Szent Anna utca csomópontjait, a Szoboszlói út és az Erzsébet utca kereszteződését, illetve a Piac utca – Széchenyi utcai csomópontot.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában