Helyi közélet

2016.06.15. 14:04

Két országos elfogatóparancs is volt az elfogott debreceni férfi ellen

Egy szabadnapos őrmester vette észre a városban azt a férfit, aki ellen országos elfogatóparancs volt érvényben.

Egy szabadnapos őrmester vette észre a városban azt a férfit, aki ellen országos elfogatóparancs volt érvényben.

Debrecen, Fényesudvarban sétált egy szabadnapos rendőr 2016. június 14-én 21 óra 5 perckor, amikor észrevett egy gyanúsan viselkedő férfit, akiről úgy tudta, hogy elfogatóparancs van ellene érvényben. Az őrmester szolgálatba helyezte magát és igazoltatta a férfit, majd erősítést kért a helyszínre. A közelben tartózkodtak a Betörési Alosztály nyomozói, akik azonnal az intézkedés helyére mentek. A rendőrök a férfit igazoltatták, aki valótlan személyi adatokat közölt, továbbá a ruházatának átvizsgálása során találtak nála egy kést.



A nyomozók a férfit személyazonosságának megállapítása céljából előállították a rendőrkapitányságra, ahol megállapították, hogy a 36 éves L. Györggyel szemben két országos elfogatóparancs is érvényben van. Az egyik körözést a Debreceni Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja azért adta ki a 36 éves helyi lakossal szemben, mert nem kezdte meg a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését, míg a Debreceni Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt körözte a férfit. A nyomozók L. Györgyöt gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A megalapozott gyanú szerint a férfi Debrecenben összesen 10 gépkocsit tört fel.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a debreceni lakossal szemben lopás bűntett és lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában