Helyi közélet

2016.06.13. 13:28

Jövőnk záloga

Berettyóújfalu - Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés nehezen képzelhető el felkészült, képzett munkavállalók nélkül.

Berettyóújfalu - Gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés nehezen képzelhető el felkészült, képzett munkavállalók nélkül.

Berettyóújfalu életének egyik meghatározó momentuma a sokrétű oktatási-képzési struktúra. Különböző fenntartásban működnek ugyan, de az önkormányzat és a helyi közösség számára ugyanolyan fontos valamennyi általános és középiskola, művészetoktatási és szakképző intézmény.

Valóban a bölcsődei neveléstől a felnőttképzésig minden korosztály számára biztosítani tudja a város megfelelő ellátást, és igen sokféle képzettség megszerzésének lehetőségét. Nemcsak a köznevelési intézményeket fenntartó központ, hanem a megyei szakképzési centrum is berettyóújfalui központtal működik. Az pedig jelentős előrelépés, hogy a most záruló tanévben újra elindult a középfokú mezőgazdasági szakképzés a városban. Bár fenntartóként az önkormányzat már nem vesz részt az intézmények életében, a napi kommunikáción túl igyekszik olyan közös eseményeket is megvalósítani, melyek erősítik az iskolákat a város közösségéhez fűző kötelékeket.

Több éves hagyománynak számít az összes iskolatípus bevonásával, azok kimagasló tanulmányi és sporteredményeket elért tanulóinak az adott tanév végén történő elismerése és jutalmazása a Berettyóújfalui Legek köszöntése. Ebben az évben is több mint 200 tanuló jutalmazására került sor a június 8-án megrendezett gálán, ahol az intézmények fenntartói – a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a Földművelésügyi Minisztérium, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum, a Tiszántúli Református Egyházkerület és az Igazgyöngy Alapítvány – is magas szinten képviseltették magukat. Ez is igazolja, hogy Berettyóújfalu megkerülhetetlen az oktatásban és szakképzésben, a város és a térség gaz­dasági fejlődése az innen kikerülő szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Az önkormányzatnak olyan lehetőségeket, piaci környezetet kell teremtenie, mely lehetőséget biztosít az itthon maradásra, illetve a hazatérésre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában