Helyi közélet

2016.06.14. 17:46

Iskolapadban tanulható a boldogság

Debrecen - Napi gyakorlással el lehet érni és meg lehet tartani a boldogság érzetét.

Debrecen - Napi gyakorlással el lehet érni és meg lehet tartani a boldogság érzetét.

Boldog Iskola díjat kapott az Árpád Vezér Általános Iskola, melynek kisdiákjai pozitív üzenetekkel ellátott szívecskéket készítettek a debreceni Gyermekhaematológia dolgozóinak és kis betegeinek.

– Tudatosan elő lehet hívni a pozitív érzelmeket, a boldogságfokozó technikák gyakorlásával pedig napi szinten fent lehet azokat tartani – mondta Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke kedden a Gyermekhaematológián.

Hála, optimizmus, társas kapcsolatok, jó cselekedetek, apró örömök vagy a megbocsátás – ezeket a kezdetben felnőtteknek szóló gyakorlatokat a fejlesztőpedagógusok segítségével a gyerekek nyelvére is átdolgozták, ők a boldogságóra keretében tanulhatnak mindezekről. – Két éve vagyok a programban, azóta tapasztalom a jótékony hatásait a gyerekekre nézve. Ez elsősorban az érzelmi intelligencia fejlesztését szolgálja, a megküzdési technikák segítségével a diákok a hétköznapi élet nehézségein emelkedhetnek felül – mondta Tabajdi Éva pszichológus. Az eredményességet bizonyítja, hogy a korábbi magatartásbeli problémák megoldódnak, és az osztályközösség minősége is javul. A szakember elmondta azt is, hogy a környezeti tényezők csak 10 százalékban befolyásolják a boldogságérzetet, 40 százalékot pedig mi magunk tudunk hozzátenni. A kezdeményezés célja, hogy minél több iskolába eljusson ez a program, és megismerjék a pozitív személyiségfejlesztő hatásait.

HBN–VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában