Helyi közélet

2016.06.10. 16:47

Időjárás-jelentés - 2016. június 10.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Kettősség jellemzi Európa hőmérsékleti eloszlását. Míg a nyugati, délnyugati területeken meleg, nyári az idő, Spanyolországban 40 fokot is mérnek, addig a szárazföld többi részén kissé hűvös van, északon, északkeleten mondhatni hideg. A Skandináv-félsziget északi felén 10 fok alatti a csúcsérték, de a balti államokban, az Ural előterében sem emelkedik 15 fok fölé délutánra a hőmérséklet. Eső, zápor főként az Északkelet-Európától a Kárpát-medencéig húzódó frontrendszer mentén fordul elő, de az Izlandtól Franciaországig benyúló anticiklon keleti peremén kialakuló konvergencia zónák mentén is esik, helyenként dörgés és villámlás kíséretében. Szombat estig a keletre távozó front után a medence felett tartósan összeáramlási zóna alakul ki, amely kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához. Helyenként rövid idő alatt jelentősebb csapadék is hullhat.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, és kezdetben elszórtan lehet még zápor, helyenként zivatar, éjszaka viszont már nem valószínű csapadék. Szombaton délelőtt - főként délen - rövid időre kisüthet a nap, majd egyre több és vastagabb felhőzet lesz felettünk. A déli óráktól többfelé várható zápor, zivatar helyenként felhőszakadással. A nyugati, délnyugati szél napközben megélénkül, szélerősödés zivatarok környezetében lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában