Helyi közélet

2016.06.28. 16:53

"Évről évre színesebb ez a nap" - Ott voltunk a Ligetalján

Nyíradony - Nem csak hagyományos, hanem különleges ételek is készültek a főzőversenyen.

Nyíradony - Nem csak hagyományos, hanem különleges ételek is készültek a főzőversenyen.

Évről-évre nagyon sokan érkeznek a megyéből és a határon túlról Nyíradonyba a Ligetaljai Kulturális Fesztiválra, amelyet a hétvégén immár a 23. alkalommal rendezett meg a város. A nap zenés felvonulással kezdődött. A menetet a polgármesteri hivataltól az Európa parkig kísérte a Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar.

Kondásné Erdei Mária, a város polgármestere elmondta, idén összekapcsolták az eseményt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat által alapított Vásárszövetség rendezvényével, amely a helyi portékák népszerűsítését tűzte zászlajára. Erről beszélt köszöntőjében Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke is, méltatva a kezdeményezéshez csatlakozó településeket.

A fesztivál gerincét, – folytatta a polgármester – úgy, mint a kezdetekkor, az amatőr művészeti csoportok fellépései alkotják, de évről–évre egyre többféle műfaj jelent meg. Ezek közé tartozik a már szokássá vált főzőverseny, ahol nem csak hagyományos, hanem különleges ételek is készülnek.

Pénteken és szombaton sportrendezvények zajlottak, de néptánc gálával és táncházzal ekkor ünnepelték a Kisliget Néptáncegyüttes fennállásának 10. évfordulóját. Az idei rendezvény díszvendége Esztelnek, Nyíradony testvértelepülése volt.

HBN–Tóth Vince


Vendégek, vélemények a rendezvényről

Székely Ildikó (Esztelnek): A színjátszó csoporttal érkeztem, pénteken este léptünk fel igen nagy sikerrel. Kitűnően szervezett a rendezvény, sokféle és színvonalas műsorszámok között mindenki megtalálja a neki tetszőt.

Hutóczki Péter (Fülöp): Évek óta kapunk meghívást a Ligetaljai Napokra, ahol nagy örömmel veszünk részt. Ez a járás legnívósabb kulturális és gasztronómiai rendezvénye. Most a Búzavirág Néptáncegyüttes lépett fel, de a főzőversenybe is benevezett a polgármesteri hivatal csapata.

Czirják György (Nyíradony): Családommal a kezdetektől fogva minden rendezvényen itt vagyok. Évről-évre színesebb ez a nap, de idén különösen emlékezetes, mert az unokám is táncolt a mazsorettek között. Régebben részt vettem a főzőversenyeken is, ahol kiérdemeltem a „slambuckirály” nevet.

Mikó Endre (Kistarcsa): Hivatásom miatt már nem itt élek, de családommal együtt örömmel jöttem. Jó visszajönni, látni mennyit fejlődött a város. Nagyon színvonalas a rendezvény, gyerekeimnek legjobban a táncosok és a mazsorettek tetszettek, de nagyon élvezték a játszóházat, a népi játékokat és a vásári forgatagot is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában