Helyi közélet

2016.06.27. 14:09

Berettyóújfalui kisfiú rajzából világrekord

Budapest - A látványos esemény a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet.

Budapest - A látványos esemény a szelektív hulladékgyűjtésre hívja fel a figyelmet.

Több mint 3 ezer 500 tejes és gyümölcsleves dobozból készült el a világ legnagyobb italos karton mozaikja a budapesti Madách Imre téren, mely 58 négyzetméteres nagyságával új Guiness Rekordot állíthat fel. A hulladékból készült műalkotás alapját egy kilencéves berettyóújfalui kisfiú, Kiss Bence „A kedvenc fám” című rajzából tervezte és állította össze a Zenovitz Zénó képzőművész kreatív csapata. Az Italos Karton Környezetvédelmi Szolgáltató Egyesülés (IKSZ) általános iskolásoknak hirdetett országos rajzpályázatot, melyre több mint 220 gyermekrajz érkezett.

A hatalmas alkotás az italos kartondobozok szelektív gyűjtését és újrahasznosítását kívánja népszerűsíteni. Hazánkban ugyanis a hulladékok visszagyűjtési aránya jelenleg az EU-s átlag felét sem éri el. A zöld gondolkodást segítő események arra mozgósíthatják a hazai lakosságot, hogy ne csak az elhatározás szintjén hozzanak tudatos döntést, hanem ténylegesen tegyenek a környezetükért.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában