Helyi közélet

2016.06.21. 15:12

Békéscsabán vendégszerepel Az ajtó

Debrecen - Szabó Magda klasszikusát Adorján Beáta dramaturg alkalmazta színpadra.

Debrecen - Szabó Magda klasszikusát Adorján Beáta dramaturg alkalmazta színpadra.

Az előadás népszerűségét, s Emerenc szerepében Kubik Anna kiváló alakítását mi sem mutatja jobban, mint hogy ismét a Kossuth-díjas, Érdemes Művész nyerte az Év Színésze kitüntetést a Hajdú-bihari Napló idei közönségszavazásán. Méltó társa volt az írónő alteregójának szerepében Varga Klári, akinek azt a teljes lényében írónőt sikerült megformálnia, aki még magánéletében is írónő, és nem is ismer ennél fontosabbat; még Emerenccel, a nyakas házvezetőnővel is képes a végsőkig küzdeni érdekeiért.

A történet alapja az írónő és a nála szolgálatot vállaló házvezetőnő, Emerenc története. Barátságuk, s egyben küzdelmeik meséje. Két egyenrangú fél története, akik próbálgatják egymást, s a kölcsönös megmérettetést követően beengedik a másikat az Ajtó mögé. Magánszférájuk ajtaja mögé. „Két nagy formátumú nő. Mindketten a saját világuk királynői. Mindkettő csúcsteljesítményt nyújt, a környezete tiszteli, elismeri. Trónok harca.”- mondja róluk a rendező, Naszlady Éva.

Az előadást a Csabai Nyár 2016 színházi programjának keretében június 24-én nézhetik meg az érdeklődők a Városháza Díszudvarán.

- Csokonai Színház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában