Helyi közélet

2016.06.10. 11:24

A fantom

<em>Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2014 májusában egy találkozón azt állította egy amerikai étolajgyártó cég lobbistájának, hogy kétmilliárd forintért eléri hivatalos személyeknél, hogy az étolaj áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Ami ebből kifolyólag történt, az „kitiltási botrány” néven híresült el a hazai közéletben; nem nyilvános névlista, Vida Ildikó, stb…</em> Szőke Tímea jegyzete.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2014 májusában egy találkozón azt állította egy amerikai étolajgyártó cég lobbistájának, hogy kétmilliárd forintért eléri hivatalos személyeknél, hogy az étolaj áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Ami ebből kifolyólag történt, az „kitiltási botrány” néven híresült el a hazai közéletben; nem nyilvános névlista, Vida Ildikó, stb… Szőke Tímea jegyzete.

Az ügy legfontosabb része, hogy az ügyészség szerint az ajánlat színlelt volt, a bíróság viszont kimondta: a vádlott csupán közvetített, mögötte állt valaki. (A perben konkrétan a Századvég neve is elhangzott, e csoporthoz tartozóan kellett volna fizetni.)

Ez az a pont, ahol a krimin nevelkedett állampolgár igazságérzete lelki szemei előtt megjeleníti a „folytatása következik” feliratot. Hiszen ha nem az egyetlen bűnöst kapták el, akkor mehet tovább a nyomozás!

Az ügyészség nyilván a legszentebb szakmai meggyőződésből gondolta úgy, hogy a perbe fogott vádlott magányos szélhámos, és nem kell tovább keresgélni a vesztegetés mocsarában. De ha netán másodfokon is kimondják majd az ajánlat valós voltát, bizonyára erőit nem kímélve veti magát az igazi megbízó(k) után.​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában