Helyi közélet

2016.05.31. 12:09

Vérpezsdítő gálával jubilált az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes

Nyíracsád - Május utolsó vasárnapján szabadtéri gálaműsorral ünnepelte fennállásának 10 éves jubileumát a nyírségi település Eördögh Forgó Néptáncegyüttese.

Nyíracsád - Május utolsó vasárnapján szabadtéri gálaműsorral ünnepelte fennállásának 10 éves jubileumát a nyírségi település Eördögh Forgó Néptáncegyüttese.

A falu főterén összegyűlt népes és lelkes közönséget rimóci táncokkal köszöntötték, majd dr. Nagy János polgármester rövid megnyitó beszédét követően a jubileum alkalmából díszoklevelet adományozott az együttesnek.

Múlt és jövő

A táncok sorát azok a ma már fiatal felnőttek kezdték, akiket gyermekkorukban Sörleiné Trencsényi Emma vezetett el a néptánc világába, majd 2006-tól Márton Attila országosan ismert és elismert, aranysarkantyús táncos, néptánc pedagógus szárnyai alatt lettek az együttes alapító tagjai. Tíz évvel ezelőtti első koreográfiájukat mutatták be. Ők képviselték a „múltat” a gálán. Őket a „jövő”, vagyis az óvodásokból és kisiskolásokból álló Kisforgó Táncegyüttes követte, akik népi játékokat adtak elő.

Párok tánca

Hatalmas sikert aratott a Párok tánca című koreográfia, melyet az a négy táncospár mutatott be, akik az Eördögh Forgó Néptáncegyüttesnek köszönhetően találtak egymásra nemcsak a színpadon, hanem az életben is. A „középső” korosztály, a Pörgő Forgó Táncegyüttes szilágysági táncával, valamint a Mit érdemel az a bűnös? című koreográfiával fiatalos lendületű vidámságot varázsolt a színpadra, mókát és derűt a nézőtérre. Az Eördögh Forgó felnőtt tagjai magas szakmai színvonalon előadott koreográfiák sorával szórakoztatták a közönséget, majd részletet mutattak be abból a műsorból is, mellyel 2014-ben kiváló minősítést szereztek a Néptáncosok Országos Minősítő Fesztiválján.

Finálé

A csaknem kétórás műsor végén, a fináléban együtt lépett színpadra mindhárom csoport. Köszönetet mondtak az együttes eddigi valamennyi vezetőjének, szakmai segítőjének és a támogatóknak is. Nem maradt el a jubileumi torta és az együttes állandó kísérőjének, a Bürkös Zenekarnak a köszöntése sem, akik a jubileumi gálán is húzták a talpalávalót.

HBN–KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában