Helyi közélet

2016.05.23. 17:26

Van pénz az utak stabilizálására

Debrecen - Soha nem fordított még annyit az önkormányzat kertségi fejlesztésekre mint idén.

Debrecen - Soha nem fordított még annyit az önkormányzat kertségi fejlesztésekre mint idén.

A városi tulajdonban lévő földutak és stabilizált felületű utak karbantartására a 2016-os költségvetési évben 25 millió forintot költ az önkormányzat – ismertette Komolay Szabolcs (Fidesz) a körzet önkormányzati képviselője a Monostorpályi út és a Csárda út kereszteződésében ahol ilyen javítási munkák kezdődtek. Elmondta: a programba kerülő utcák kiválasztása nem esetleges, a munkálatok tervezésénél figyelembe veszik az önkormányzati képviselőkhöz beérkező lakossági javaslatokat, valamint a polgármesteri hivatal szakembereinek véleményét is.

Alapvető törekvés, hogy olyan utcák kerüljenek ebbe a körbe, melyeken jelentős a forgalom – hangsúlyozta Komolay Szabolcs. Hozzátette: ebben az évben a legrosszabb állapotban lévő útszakaszokat javítják, összesen mintegy 20 kilométer hosszúságban. A munkálatok májustól augusztus végéig tartanak.

A rendelkezésre álló összegből 14 utcában földutat stabilizálnak, 63 utcában kőzúzalékkal felülterítenek, 21 utcában pedig grédereznek (vagyis tolólapos munkagéppel elegyengetik a földutat). A tolólapos gép – melyet a Dehusz Kft. üzemeltet – az év más időszakaiban egyébként folyamatosan végzi a nem stabilizált földutak egyengetését, karbantartását – ismertette Komolay Szabolcs.

HBN-OCs


Az érintett utcák

A 9-es önkormányzati képviselői körzetben (a Lencz-telepen) a kertségi fejlesztési program keretében ebben az évben a Sikló, a Vadaskert, az Ölyves, a Pacikert, az Árnyas, a Szilva, a Fülemüle, a Barackos, a Csárda, a Róka és a Ribizli utcákon, valamint a Monostorpályi úton lesz földút-javítás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában