Helyi közélet

2016.05.16. 15:38

Szeretlek, Debrecen!

Debrecen - A város napját tartották az Ibolya Utcai Általános Iskolában május 11-én.

Debrecen - A város napját tartották az Ibolya Utcai Általános Iskolában május 11-én.

Egész évben az iskolai szabadidős programok a cívis város múltjához, hagyományaihoz kötődtek, s a tematikus év megkoronázásaként rendezték meg Debrecen napját a héten.

Sokszínű programkavalkád töltötte ki az egész napot, a gyerekek forgószínpad-szerűen követték egymást a különböző állomásokon, melyek a kollégiumról, a céhekről, a Hortobágyról és egyéb a városunkhoz kötődő tudnivalókról, érdekességekről szóltak.

Légy jó mindhalálig

Megcsodálhatták a különleges régi cívis polgári viseleteket, igazi cívis ételeket kóstoltak, mint például a Csokonai levest, a Kálvinista mennyországot. Az iskolaudvaron főtt a slambuc, apraja-nagyja a szabad ég alatt ebédelt.

A diákok gerundiumos próbatételen csillogtathatták meg örökölt cívis erejüket. Az iskolai színjátszókör a Légy jó mindhaláligból adott elő látványos részletet. A Szeretlek Debrecen vetélkedőn a város kulturális és történelmi hagyományai kerültek terítékre. A képeken az egész napos program hangulatából adunk ízelítőt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában