Helyi közélet

2016.05.29. 16:25

Szegény gyerekek az állatkertben

Debrecen - Az élmények mellé ajándékcsomagot is kaptak a rászorulók.

Debrecen - Az élmények mellé ajándékcsomagot is kaptak a rászorulók.

Debrecen. Szegény gyerekeknek szerveztek gyermeknapot a nagyerdei állatkertbe és vidámparkba a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (Dekom), a Debreceni Egyetem, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata, valamint orvostanhallgatók és önkéntesek. A nap folyamán a kicsik megismerkedhettek a Dekom mentőkutyáival, felszereléseivel, különleges autóival. Szakképzett idegenvezető irányításával sétát tettek az állatkertben, mentek egy kört a kisvasúttal és mentési bemutatót is megnéztek.

Ezen kívül ingyenes szűréseket is biztosított a Dekom és a szülők kérésére felvilágosító előadásokat is tartottak orvosaik a szezonális betegségekről, a nyári egészségügyi és higiénés problémákról, például a kullancscsípésről, a nap okozta ártalmakról.

Végül élelmiszereket, édességeket, ruhákat, játékokat és háztartási eszközöket is kaptak a gyerekek. A családok kiválasztásában a Családsegítő Központ segített a szerevőknek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában