Helyi közélet

2016.05.11. 16:06

Nem kellene fizetni az útépítésért

Debrecen - A családok terheinek csökkentésével indokolják az önerő eltörlését.

Debrecen - A családok terheinek csökkentésével indokolják az önerő eltörlését.

Az önkormányzat közgyűlésének Fidesz frakciója azt javasolja, hogy szüntessék meg a lakossági hozzájárulást az önkormányzati beruházásban megvalósuló útépítések és a közművesítések esetében. Az erről szóló rendelet módosítását a debreceni családok terheinek csökkentése érdekében kérik – jelentette be egy Érsek utcai sajtótájékoztatón a Fidesz frakció vezetője Balázs Ákos, Papp Viktor és Fodor Levente frakcióvezető-helyettesek.

A képviselők elmondták: a köznyelvben „lakossági önerős” közműfejlesztéseknek nevezett beruházások esetében a lakosság anyagi hozzájárulása a teljes költséghez viszonyítva jelképes mértékű, néhány százalékos, de sok család számára ez az 55 ezer forint is jelentős költséget jelent. A javaslatról a májusi közgyűlésen akarnak dönteni.

Az önkormányzat idén 11 utcát fog leburkoltatni, melyek a következők: Dobverő utca, Kisbánya utca, Szeged utca, Géza utca, Daru utca, Kürtös utca, Kertekalja utca, Pohl Ferenc utca, Tücsök utca, Csárda utca, Érsek utca.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában