Helyi közélet

2016.05.05. 14:22

Négyszáz új munkahelyet hoz a Flowserve Debrecenbe

Debrecen - A befetetési ügynökség 11 olyan projekten dolgozik, amelyek mind Debrecent célozzák.

Debrecen - A befetetési ügynökség 11 olyan projekten dolgozik, amelyek mind Debrecent célozzák.

Négy év alatt több mint 400 új munkahelyet teremt Debrecenben a világ 51 országában jelen lévő és több mint 19 ezer dolgozót foglalkoztató amerikai Flowerse cég, mely itt nyitja meg az első globális pénzügyi központját.

Vonzó környezet

A dallasi székhelyű multinacionális cég magas hozzáadott értékű munkahelyet hoz létre, közép és felsőfokú pénzügyi végzettséggel rendelkező, idegen nyelvet beszélő munkatársakat várnak. Rory Carrick alelnök a csütörtöki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Debrecen vonzó üzleti környezetet kínált, hiszen rendelkezésre áll kellő számú képzett munkaerő, van egyetem és egy professzionális városvezetés. Úgy fogalmazott, hogy ők befektetnek a helyi közösségekbe, ezért Debrecenben is széleskörű partnersége törekszenek.


Fotó: Derencsényi István


Piacvezetők vagyunk

Dr Papp László polgármester arról beszélt, hogy az SSC (szolgáltató központ) szektorban Debrecenben 2500 ember dolgozik, több, mint a többi vidéki magyar városban összesen. – A város oktatási rendszere komolyan erősíti Debrecen versenyképességét. Olyan oktatási folyamatokat indítunk el, amelyek kiszolgálják a Flowserve és más befektetők humánerőforrás-igényeit. Ez a mi sikerünk egyik titka. Köszönjük Önöknek, hogy segítenek a fiatal, képzett munkaerő megtartásában, ami a gazdaság-fejlesztési filozófiánk szempontjából kulcsfontosságú – mondta a városvezető.

Szabó László, a külgazdasági tárca államtitkára örvendetesnek tartja azt, hogy a város hozzáadott értéke a nemzetgazdasághoz nő. „Egy ilyen szolgáltató központban a munka 100 százaléka hozzáadott érték, mert nem kell nyersanyagot importálnunk ahhoz, hogy az eredmény értékké váljon. A befektetési ügynökségünk 11 olyan projekten dolgozik, amelyek ha megvalósulnak, 3 ezer 300 új munkahelyet teremtenek és több mint félmilliárd eurós beruházást valósítanak meg Debrecenben” – jelentette be.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában