Helyi közélet

2016.05.27. 18:59

Másodikosok versenyeztek Zsákán

Zsáka - 17. alkalommal rendezték meg a 2. osztályos tanulók komplex versenyét magyar, környezetismeret és matematika tantárgyakból a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában május 20-án.

Zsáka - 17. alkalommal rendezték meg a 2. osztályos tanulók komplex versenyét magyar, környezetismeret és matematika tantárgyakból a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában május 20-án.

A versenyt, ami majdnem két évtizedes múltra tekint vissza, Kapornai Judit, a KLIK Berettyóújfalui Tankerületének igazgatója nyitotta meg Petrucz Jánosné intézményvezető köszöntője után. A megye 13 iskolájából 71 tanuló jelentkezett: magyarból 28, matematikából 23, környezetismeretből 20 gyermek. A benevezett diákok egyénileg versenyeztek az általuk választott tantárgyakból, de az értékelés az iskolák összteljesítményére is kiterjedt, ha mindegyik tárgyból indítottak versenyzőt. A megérdemelt jutalmakat, okleveleket a zsűri elnöke, Kapornai Judit adta át a büszke győzteseknek.

Az esemény a Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola alapítványa, a Zsákai Általános Iskoláért Alapítvány, Zsáka Nagyközségi Önkormányzat és a KLIK Berettyóújfalui Tankerület együttműködésével jött létre.

HBN


Versenyeredmények:

Magyar tantárgyból:

I. Papp Veronika Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola

II. Fazekas Szonja Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola

III. Lovas Bertold Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola

Matematika tantárgyból:

I. Bíró Sándor Gergő Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola Hajdúszoboszló

II. Kiss Anna Bocskai István Általános Iskola és AMI Derecske

III. Kiss Bence Kálvin Téri Általános Iskola Püspökladány

Környezetismeret tantárgyból:

I. Marsi Adrián Kálvin Téri Általános Iskola Püspökladány

II. Szász Bendegúz Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola

III. Beke Éva Sára Kövy Sándor Általános és AMI Nádudvar


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában