Helyi közélet

2016.05.20. 15:26

Ezt ne felejtsük el!

<em>„Előrébb kerültünk a korrupciós ranglistán! Mondjuk, nem volt olcsó, de megérte!” – ez a rádiókabarés poén ugrott be, ahogy a legelőpályázatos cikket olvastam. Mert védekező mechanizmusként inkább a humort rántom elő a bicska helyett, bár utóbbi mind többször nyílik ki a zsebemben…</em> Sz. Fabók Ágnes írása.

„Előrébb kerültünk a korrupciós ranglistán! Mondjuk, nem volt olcsó, de megérte!” – ez a rádiókabarés poén ugrott be, ahogy a legelőpályázatos cikket olvastam. Mert védekező mechanizmusként inkább a humort rántom elő a bicska helyett, bár utóbbi mind többször nyílik ki a zsebemben… Sz. Fabók Ágnes írása.

A legutóbb például az MNB-pénzek ügyének kirobbanásakor. Tudják, ez az a közel 270 milliárd forint, amit az MNB alapítványai hasznos célok mellett még több haszontalan dologra, s sokszor nyilvánvalóan rokoni vagy haveri alapon elosztogattak. Tudják, mennyi ez? Annyi, mintha holnap Matolcsy körbejárna, és az ország minden lakójának (az egynapos csecsemőtől a haldoklóig) a zsebéből kivenne vagy 30 ezer forintot. Ennyi pénzért a Déri Múzeum fő attrakciója, a Munkácsy-trilógia utolsó magántulajdonban lévő képét 159-szer lehetett volna megvenni. Ha egymás mellé fektetnénk ennyi Golgotát, ki lehetne bélelni vele a Nagyerdei Stadiont. Amiből meg 21-et lehetett volna felépíteni, ha erre költik azt a pénzt… Durva? Az! Kinyílt a bicska a zsebében? Naná! Akkor most mit csináljunk?! Csak egyetlen dolgot tehetünk, nem hagyjuk, hogy a téma elsikkadjon. Ébren tartjuk, mint a gazdák a legelőpályázatok ügyét. Ahol lehet, felhozzuk, s mind több embernek elmondjuk, hogy ne járjon úgy, mint az elsíbolt, pardon, államosított magán­nyugdíjvagyon. Pedig ott 3 ezer milliárdról volt szó… S ki tartja már számon most, 5 évvel később, hogy azzal a pénzzel mi lett?!​


Rezes Gábor váncsodi állattartó a múlt héten kedden (titoktartást vállalva) betekinthetett annak a Kehi-vizsgálatnak a dossziéjába, amit két évvel ezelőtt maga Orbán Viktor rendelt el a hortobágyi legelőpályázatoknál történt esetleges jogsértések feltárására, és amelynek a megállapításai „Nem nyilvános!” minősítést kaptak. Mivel azonban valakik még aznap a teljes vizsgálati anyagot feltették a internetre, Rezes gazda is úgy döntött, hogy mesél…


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában