Helyi közélet

2016.05.09. 12:55

Éjjeli gólyamentés Görbeházán létrával, karikásostorral

Görbeháza - "<em>Ma éjjel Görbeházára hívtak, ahol egy zárt kertben, 2 m magas vaskapu mögött egy "kettévágott" szárnyú gólya feküdt. Be kellett jutni valahogy, úgy beszéltük meg, hogy e kései órán már nem lesz kulcsos ember, de be lehet mászni. Egyedül igen, de orvosi táskával, szállító dobozzal, gólyával együtt már körülményes</em>" - olvashatjuk dr. Déri János beszámolóját a Hortobágyi Madárpark Facebook-oldalán.

Görbeháza - "Ma éjjel Görbeházára hívtak, ahol egy zárt kertben, 2 m magas vaskapu mögött egy "kettévágott" szárnyú gólya feküdt. Be kellett jutni valahogy, úgy beszéltük meg, hogy e kései órán már nem lesz kulcsos ember, de be lehet mászni. Egyedül igen, de orvosi táskával, szállító dobozzal, gólyával együtt már körülményes" - olvashatjuk dr. Déri János beszámolóját a Hortobágyi Madárpark Facebook-oldalán.

Mint kiderült a gólya szárnya csúnyán eltört, azonnali műtéttel segítettek rajta. Ha a Madárpark munkatársai éjjel nem segítenek rajta, a reggelt valószínűleg már nem élte volna meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában