Helyi közélet

2016.05.15. 22:10

Egy növény, több mint ötven féle változat: ez a tűzgyöngyvirág!

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tűzgyöngyvirág, vagy más néven tűzeső egy késő tavasszal, kora nyáron virágzó, főként a levelével díszítő évelő.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A tűzgyöngyvirág, vagy más néven tűzeső egy késő tavasszal, kora nyáron virágzó, főként a levelével díszítő évelő.

Napos és félárnyékos helyen lévő sziklakertekbe, évelőágyásokba, szegélyekbe bátran ültethetjük. Évek alatt több mint 50 féle változatát nemesítették ki amelyek nagy változatosságot mutatnak levélforma, levélszín mind mintázat alapján. Karéjos levelei lehetnek bordók, vörösek, bronzosak, zöldek, sárgák, narancssárgák, sárgászöldek. Apró rózsaszín, fehér vagy piros virágai vékony száron laza bugába tömörülve nyílnak. Télizöld növény ami azt jelenti, hogy a levelei télen is a növényen maradnak, így érdekes színfoltja lehet kertünknek az amúgy kopár hónapokban is. Napos félárnyékos helyre javasoljuk. Különösebb gondozást nem igénylő igénytelen növény. Az elvirágzott részek és a tél végére elhalt levelek eltávolításán kívül más dolgunk nem lesz vele. Betegségekkel, kártevőkkel szemben ellenálló.

Levelével díszítő dísznövény így kis csoportokban különböző levélszínű fajtákat is összeültethetünk. Sziklakertekben kiválóan alkalmas nagyobb terek kitöltésére. Évelő virágágyások esetében gyorsan látványos eredményt érhetünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában