Helyi közélet

2016.05.19. 12:50

Debrecenbe jön Tiszafüred színe-java

Debrecen - A Tiszafüredi Értéktár 2016. május 20-án, pénteken mutatkozik be a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

Debrecen - A Tiszafüredi Értéktár 2016. május 20-án, pénteken mutatkozik be a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

A bemutató előzményeként tavaly novemberben a Debreceni Értéktár vendégeskedett Tiszafüreden, a Polgármesteri Hivatal dísztermében, ahol ízelítőt nyújtottak azokból a - főként tárgyalkotó népművészetünket jellemző - értékekből, melyek idáig helyi értékké nyilváníttattak. Ezt a látogatást viszonozza most Tiszafüred városa, bemutatva azokat az országos szinten is elismert, neves kézműves mestereket, akik öregbítik a város hírnevét. Bemutatkozik többek között: Szűcs Imre fazekas, a Népművészet Mestere, gyermekei: Szűcs Andrea és Szűcs Judit fazekas Népi Iparművészek, a Népművészet Ifjú Mesterei; Nagyné Török Zsóka fazekas Népi Iparművész, valamint a szintén országos szaktekintélyként nyilvántartott: Horváth Tibor, Gránátalma-díjas bőrműves Népi Iparművész és felesége Horváthné Csalánosi Katalin bőrműves Népi Iparművész.

Valamennyien alkotásaik legjavába nyújtanak betekintést, mely remélhetőleg minél szélesebb körben ad inspirációt a debrecenieknek, hogy megismerkedjenek a Tisza-parti város kulturális értékeivel.

A kiállítás június 24-ig tekinthető meg a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házában (Nagy Gál I. u. 6.).

- Debreceni Művelődési Központ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában