Helyi közélet

2016.05.02. 12:43

Cinizmus a kenyerünk

<em>Cinizmusból még nem épült semmi, mondta Orbán Viktor némi éllel a Felcsútot Alcsútdobozzal összekötő kisvasút hétvégi ünnepélyes átadóján, ezután jól nézze meg magát az, aki nem tud örülni mások gyarapodásának</em>. Ratalics László írása.

Cinizmusból még nem épült semmi, mondta Orbán Viktor némi éllel a Felcsútot Alcsútdobozzal összekötő kisvasút hétvégi ünnepélyes átadóján, ezután jól nézze meg magát az, aki nem tud örülni mások gyarapodásának. Ratalics László írása.

De hát, hogyne örvendeznénk, drága miniszterelnök úr, a térdét csapkodja a fél ország: két másfél ezres község közé sikerült vonatot telepíteni, miközben egész városok elérését tetszettek megszüntetni szárnyvonalakon, az pedig egyesen mámorító, hogy mindezt alig egymilliárdból képesek voltak megvalósítani. Megnéztük a videót a kisvasút első útjáról, egyszerűen csodálatos, ahogyan az 5 kilométeres pálya a nagy semmi közepén kanyarog, a pompás kandeláberek katonásan sorakoznak: egészen olyan a fíling, mint amikor egy közép-ázsiai illiberális demokrácia szellemileg hanyatló időszakába lépő őkegyelmessége vidámparkot álmodik a birtokára. Bár támogatandó volna a sínpálya fűthetővé tétele, az álmok egyelőre csak odáig terjednek, hogy 1 milliárdért elviszik a kisvasutat Bicskéig (erre már meg is van a támogatás), onnan pedig 8 milliárdért Etyekig. Hogy cinizmusból még nem épült semmi? Erről azért nem vagyok meggyőződve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában