Helyi közélet

2016.05.30. 16:32

Bronzérmes lett az Egyetemi Élet

Debrecen - Az ország egyik legjobb felsőoktatási újságjává választották a Debreceni Egyetem lapját, az Egyetemi Életet.

Debrecen - Az ország egyik legjobb felsőoktatási újságjává választották a Debreceni Egyetem lapját, az Egyetemi Életet.

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete huszonharmadik alkalommal rendezte meg május 27-én Sajtófesztiválját, amelyen átadták az év diáklapja és diákújságírója díjakat is.

fotó: Kovács PéterA Debreceni Egyetem kéthetente megjelenő, idén ötvennegyedik évfolyamába lépett újságját, az Egyetemi Életet Az év diáklapja kategória felsőoktatási szekciójában harmadik díjjal ismerték el.

Az Egyetemi Életet az elmúlt két évtizedben több díjjal is kitüntették: 1998-ban az év diáklapja, 1999-ben az EFOTT hivatalos lapja címeket érdemelte ki, 2004-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület a Pro Sperare különdíjjal tüntette ki, amit az a hallgatói lap érdemelhetett ki, melynek munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és így országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe.

Ölveti László főszerkesztő a díjátadó után elmondta: az elismerés mellett a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által szervezett nyári médiatáborra nyolcvanezer forintos részvételi támogatást is kapott a szerkesztőség, amit a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája média iránt érdeklődő diákjainak ajánlanak fel.

A díjátadón a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatóját, Szikora Tamást az év zenei diákrádiósának választották, Az év tematikus diákrádiósa kategóriában pedig hamadik helyezét ért el. A Debreceni Egyetem hallgatói által szerkesztett salakmotoros portál, a Salakpor Az év online diákmédiuma versenyben lett bronzérmes.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában