Helyi közélet

2016.05.17. 16:01

Alig két éve újították fel, máris tönkretették a Zenepavilont

Debrecen - Az, aki mostanában a Déri téren jár, láthatja, hogy hiába újították fel a Zenepavilont a közelmúltban, ismét megrongálták az építményt.

Debrecen - Az, aki mostanában a Déri téren jár, láthatja, hogy hiába újították fel a Zenepavilont a közelmúltban, ismét megrongálták az építményt.

Az öt kőkorlát közül már csak egy van meg, annak is mindössze három oszlopa idézi, milyen lehetett egykor a többi. A lépcső és a belső tér szemetes. Az egyik sarokban vizelet, a másikban kődarabok, energiaitalos dobozok. Az ereszcsatornát „erős lábak, kezek” itt-ott összelapították.

A problémával megkerestük a polgármesteri hivatalt, de a vagyonkezelési osztálytól azt a választ kaptuk, hogy a Déri téri Zenepavilon nem az önkormányzat tulajdona. Az építmény a Debreceni Református Kollégium tulajdonában lévő területen található és az 1930-as évektől az ingatlanon lévő általános iskola épületének elválaszthatatlan része. (1958-ig a Zenepavilonból egy külső, fedetlen lépcsősor vezetett az iskola első emeletére.)

Az ingatlan 1992-ben ugyan az önkormányzat tulajdonába került, de a Tiszántúli Református Egyházkerülettel 1995-ben kötött megállapodás értelmében visszaadták a Kollégiumnak.

A Tiszántúli Református Egyházkerülettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Déri téri Zenepavilont 2014 őszén újították fel utoljára, amikor a falazatot is megerősítették. Elismerték, hogy sajnos ismét szükség lenne a rendbetételére és valahogy a rongálóktól is meg kellene védeni. A probléma hosszú távú megoldását az önkormányzattal együtt fogják kidolgozni – adták hírül.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában