Helyi közélet

2016.05.06. 10:06

A középiskolások és az adótudatosság

Debrecen - Minden diák kapott egy „útravaló csomagot”, benne a legfontosabb nyomtatványokkal.

Debrecen - Minden diák kapott egy „útravaló csomagot”, benne a legfontosabb nyomtatványokkal.

A jövő adózóinak adótudatosságát szeretné növelni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ezért folytatja a korábbi években indult és sikeres gyakorlatot. A Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai az idén is több előadást tartottak középiskolásoknak.

Totóztak is

Érdeklődéssel hallgatták a tanulók a NAV honlapjáról elérhető szolgáltatásokról, információkról szóló ismereteket, majd a telefonon és az interneten intézhető ügyekről szóló ismertetőt. Ezután a hallottakat „NAV KVÍZ” totó kitöltésével játékos formában is rögzíthették. Minden diák kapott egy „útravaló csomagot” azokkal a legfontosabb nyomtatványokkal, amelyekre az ügyintézésük során szükségük lehet. Ezen nyomtatványok – adókártya igénylés, szja bevallás, jövedelemigazolási kérelem stb. - kitöltéséről, beadásának és ügyintézésének módjáról is részletes tájékoztatást kaptak a fiatalok. Ezt követően a diákok előadást hallgattak meg az illetékekről, valamint a kormányzati portálról és az ügyfélkapu regisztráció által elérhető szolgáltatásokról.

A puding próbája…

Az előadások után a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy a hallottakat a gyakorlatban is kipróbálhassák. A központi ügyfélszolgálaton a tanulók sorszámot húztak, és a megfelelő ügyfélfogadó ablakoknál eljárva intézhették saját adóügyeiket, illetve tájékozódhattak arról, hogy melyik ügytípusban milyen problémával kereshetik meg a NAV-ot, továbbá alkalmuk nyílt arra is, hogy Ügyfélkaput nyissanak. Az előadásokon a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola, illetve a Balásházy János Gyakorló Szakközépiskola 166 tanulója vett részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában