Helyi közélet

2016.05.02. 11:50

A bányásznak nehéz, de az anyának se könnyű

Debrecen - Anyák napja, munkások ünnepe: alkalom a közös szórakozásra. Körülnéztünk a nagyerdei majálison.

Debrecen - Anyák napja, munkások ünnepe: alkalom a közös szórakozásra. Körülnéztünk a nagyerdei majálison.

– Nem tudom melyik a legnehezebb munka, de anyának lenni biztosan nem könnyű – gyöngyözik ki az egyik édesanya mosolygó szájából. – Az anyaság nekem a világ legtermészetesebb dolga volt mindig – feleli most már célzott kérdésemre a másik, s közben látom, könny gurul ki a szemüvege alól.

A nagyerdei majálison már csak ebből a két élményből megérthetünk valamit az anyalét lényegéből: szélsőséges érzelmek, addig ismeretlen skáláit járják be ők, s végül mindig valami büszke mosoly teszi ki a mondat végére a pontot. Előbbi, Dombrádi Kiss Nikolett, a 2,5 éves lányával Lottival, valamint a kicsi keresztanyjával és unokatestvéreivel, Marcival, Mátéval érkezett, hogy a mamák megköszöntése után a gyerekek a szabadban töltsék a délutánt. A legapróbb a legvirgoncabb, örömmel használja ki a teret, kíváncsisága határt szab beszélgetésünknek. Az emlőcentrum épp gyesen lévő adminisztrátora a kürtöskalácssütő előtt kapja el a lányt, akinek az érdeklődése „szelektívvé teszi hallását”, különös tekintette a „nem” szóra.

Csettintésükre indul az évad

A Szabadtéri Színpad felé veszem az irányt, itt már készülődnek az évadnyitó Táncos Majálisra, amelyen a helyi együttesek, művészeti iskolák, egyesületek tehetségei adnak műsort. A nézőtéren egy idősebb pár várakozik, mint mondják a Csicseri és Borsó koncert befejeztével ültek le ide. Nekik ugyan már jóval nagyobb gyerekük van, mint a helyi zenekar célcsoportja, de örömmel hallgattak bele a hangulatos dallamokba.

– Lányom, Ágota néptáncol, mindjárt színre lép, a legnagyobb ajándék tőle, hogy a nyakamba borult, amikor meglátott – mondta Sefkovics Attiláné. Szerinte a legnehezebb a kétkezi földmunka, párja Németi László úgy véli, a bányászat.

A munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról megemlékezni hivatott ünnepen egész napos program volt a Nagyerdei Stadionnál – többek között állatsimogató, tűzoltó- és rendőrségi bemutató, a sort az esti koncert zárta. A hivatalos állami szabadnapra az állatkert is készült.

HBN–HABE


Debrecen - Az állatkertben, a stadionnál és a szabadtéri színpadon is nagyszerű programok várták a látogatókat. Jöjjenek a fotók!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában