Helyi közélet

2016.04.13. 15:49

Vigyázat! Trükkös elkövetők Debrecenben!

Debrecen - Két férfi a gyanú szerint villanyóra leolvasónak adta ki magát Debrecenben. Az egyik elkövetőről grafika készült, akinek az azonosításához a rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Debrecen - Két férfi a gyanú szerint villanyóra leolvasónak adta ki magát Debrecenben. Az egyik elkövetőről grafika készült, akinek az azonosításához a rendőrök a lakosság segítségét kérik.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kifosztás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendelkezésre álló adatok alapján 2016. április 11-én 9 óra 30 perc körüli időben Debrecenben, a Lónyay utcában lakó idős sértettet felhívott egy férfi, aki az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát és azt állította, hogy túlfizetés miatt pénzt akar a bácsinak visszaadni. Később két, magukat villanyóra leolvasónak kiadó férfi becsengetett a sértett otthonába és azt állították, hogy meghozták a túlfizetéséből származó pénzt, valamint a hálózatot és a villanyórát is le kell ellenőrizniük. Az ismeretlenek a lakásba bejutva elterelték a 86 éves sértett figyelmét és több százezer forint készpénzt tulajdonítottak el tőle, majd a helyszínről egy gépkocsival elhajtottak.

Az egyik elkövető 50 év körüli, körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, míg fiatalabb társa körülbelül 180 centiméter magas, kövér testalkatú. Az 50 év körüli elkövetőről grafika készült.

A rendőrség kéri, hogy aki a grafikán látható férfit felismeri vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy telefonon tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107-es, 112-es központi segélyhívó számok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kéri, hogy a trükkös tolvajok ellen az alábbi tanácsokat fogadják meg, valamint azokra hívják fel szépkorú családtagjaik figyelmét is:

  • A fentihez hasonló esetek elkerülése érdekében ismeretleneket ne engedjenek be otthonukba!
  • Minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, az-e, akinek mondja magát!
  • A közüzemi szolgáltatók munkatársai igazolvánnyal rendelkeznek, azt mindig kérjék el tőlük!
  • A szolgáltatóknál nincs készpénz forgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, villanyóra cserére hivatkozva pénzt kér önöktől, minden esetben utasítsák azt vissza!
  • Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét és mondják el a rendőröknek mit tapasztaltak!
  • - police.hu -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában