Helyi közélet

2016.04.22. 15:35

Ünnepelt a rendőrség Debrecenben

Debrecen - Csökken a bűncselekmények száma: a megyei rendőrkapitány szerint az irány jó, ezen az úton kell továbbmenni.

Debrecen - Csökken a bűncselekmények száma: a megyei rendőrkapitány szerint az irány jó, ezen az úton kell továbbmenni.

– Az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt a rendőrségi munka megbecsülése, a rendőri hivatás tisztelete – jelentette ki Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeháza Árpád termében tartott rendőrség napi ünnepségen.

Óriási változások

Elmondta: nemcsak a lakosság szubjektív biztonságérzete javult, a számok is a közbiztonság javulását jelzik. Példaként említette, hogy míg Hajdú-Biharban 2012-ben 32,700 bűncselekményt regisztráltak, 2015-ben már csak 11 ezret. A közterületen elkövetett bűncselekmények száma szintén jelentősen visszaesett. Kétezer ilyet könyveltek el tavaly, ami mindössze a fele a 2010-esnek. A személygépkocsi lopások száma egyhatodára mérséklődött. 2010-ben 66 ilyen eset volt, tavaly csak 11 – tette hozzá Pajna Zoltán. Véleménye szerint ezek a számok azt bizonyítják, hogy volt értelme több rendőrt az utcákra vezényelni.

Rossz hír a bűnözőknek

A bűncselekmények 67,2 százalékát tudták az utóbbi időben a rendőrök kinyomozni. Minden három elkövetőből kettőt megtaláltak. A közterületen elkövetett bűncselekmények felderítési mutatója még jobb, meghaladja a 80 százalékot. Minden 5 ilyen elkövetőből 4 megkerül. Az emberölések nyomozati eredményessége 100 százalék.


Fotó: Molnár Péter | Kattintásra galéria nyílik!


– Valamennyi ilyen statisztika azt kell sugallja a bűnözőknek, hogy eredménytelen az ő ténykedésük. A jó mindig győzedelmeskedik a rossz, a gonosz fölött – fogalmazott a megyei közgyűlés vezetője. Hangsúlyozta: ezeket a jó eredményeket úgy sikerült elérni, hogy közben jelentősen növekedett a menekültek száma, a rendőröknek a határon is szolgálatot kell teljesíteni. Pajna Zoltán gratulált ez elért eredményekhez.

Jó az irány

Dr. Gyurosovics József dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta nem volt olyan kevés ismertté vált bűncselekmény Hajdú-Biharban mint a múlt évben. Kiemelte, annak ellenére sem ingott meg a belső rend és biztonság, hogy csaknem 400 ezer migráns lépte át határainkat. Úgy vélte, hogy az irány jó, ezután is ezt kell tartani.

Az ünnepi állománygyűlés végén több rendőr kitüntetést kapott.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában