Helyi közélet

2016.04.26. 08:05

Széchenyi Kártya Program: a cégek negyede a túlélésért küzd

Debrecen - A KAVOSZ kelet-magyarországi gazdasági fórumot rendezett Debrecenben.

Debrecen - A KAVOSZ kelet-magyarországi gazdasági fórumot rendezett Debrecenben.

A gazdaságfejlesztés időszerű kérdéseivel, és a Széchenyi Kártya Programban rejlő lehetőségekkel ismerkedhetett meg a mintegy 150 résztvevő a kamara székházában.

Versenyképesen!

Miklóssy Ferenc, a megyei kamara elnöke a kkv-k versenyképességének javítására hívta fel a figyelmet, ennek hiányában ugyanis az EU-források elapadása után megtörik a fejlődési trend a szektorban. Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: a kormány 300 milliárd forinttal megemelte a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) idei keretét. Ezzel a GINOP teljes, 2700 milliárd forintos összegéből 2200 milliárdot tesznek elérhetővé 2016 végéig. Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke megemlítette, hogy az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 1200 milliárdos forrásának csaknem negyede Hajdú-Biharba érkezik.

Fordulat előtt

Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy fordulat előtt áll a kisvállalkozói szektor, amely a munkavállalók 70 százalékát foglalkoztatja. Fontos célnak nevezte, hogy 2-ről 12 százalékra növeljék az exportképes vállalkozások arányát. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a hazai kis- és középvállalkozások 44 százaléka stabilnak értékeli a működését, 22 százalékuk pedig fejlesztésre készül, elsősorban európai uniós források felhasználásával. Hozzátette: a Széchenyi Kártya Programban résztvevő kkv-k több mint fele mondta stabilnak a helyzetét, de a vállalkozások 24 százaléka a túlélésért küzd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában