Helyi közélet

2016.04.27. 18:57

Sárgul már…

Debrecen - Felvonulás, hagyományőrzés, lovas fogatok, korsóavató. Ismét „megértek” a búcsúra a Debreceni Egyetem hallgatói.

Debrecen - Felvonulás, hagyományőrzés, lovas fogatok, korsóavató. Ismét „megértek” a búcsúra a Debreceni Egyetem hallgatói.

A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási illetve Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatai április 24-30. között tartják az „agrárosok” nagy eseményét a Sárgulási hetet 420 végzős hallgató számára. A 42. Sárguláson a hagyományok ápolása mellett egy héten keresztül színes kulturális és gasztronómiai programokkal is készültek a szervezők a jól bevált Kazánházi esti bulik mellett.

A hét legfontosabb tradicionális programja április 29-én, pénteken a Sárgulási felvonulás és korsóavató. A hagyományos népviseletbe öltözött végzősök lovas fogatai 9 órakor indulnak a csikósok felvezetésével a Böszörményi úti campusról. A Mester utca-Déri tér útvonalon érkeznek meg a Kossuth térre, ahol 10 órától ünnepi köszöntők mellett mutatják be karonként a táncaikat. A műsor után az Egyetem sugárúton indul tovább a menet az intézmény Főépülete elé, ahol tánccal és lovas bemutatóval búcsúznak az egyetemtől. A Böszörményi úti campuson 14 órától korsóavatóval, majd este tanár-diák vacsorával folytatják a hagyományőrző napot. Az egyhetes programot szombaton a Sárgulási bál zárja.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában