Helyi közélet

2016.04.26. 18:11

Nyugdíjasok, családok a volt „ifiparkban”

Debrecen - Közös székházat kapnak a nyugdíjas szervezetek és a családsegítő központ.

Debrecen - Közös székházat kapnak a nyugdíjas szervezetek és a családsegítő központ.

Hamarosan rendeződik a Nádor utcai, a Malompark Bevásárlóközpont melletti volt ifjúsági park sorsa, mely az utóbbi években többnyire elhagyatottan állt. (Rövid ideig kalandparkként működött.) A tulajdonos önkormányzat azt tervezi, hogy a 14 ezer négyzetméteres terület egy kis részére olyan kétszintes, 1235 négyzetméteres házat húznak fel amelynek a földszintjét helyi nyugdíjas szervezetek használhatják majd térítésmentesen. Az emelet a jelenleg rossz körülmények között működő Család- és Gyermekjóléti Központé lesz – jelentette be egy keddi sajtótájékoztatón dr. Papp László polgármester.

Hosszú távú megoldás

A városvezető elmondta: azért esett a választásuk erre a területre, mert viszonylag közel van a belvároshoz, 2-es villamossal könnyen megközelíthető és a leendő épületet szép, (megújuló) parkos környezet veheti majd körül. A földszinten az irodák és kiszolgáló helyiségek mellett egy 300 néző befogadására alkalmas, akadálymentesen megközelíthető nagytermet is kialakítanának. Az elképzelések szerint a 2018. elejére elkészülő, 541 millió forintba kerülő építkezést nagyrészt pályázati pénzből szeretnék megvalósítani. A pályázat benyújtásáról várhatóan a csütörtöki közgyűlésen hoznak döntést – ismertette dr. Papp László.

– A fejlesztés jóvoltából mind a Család- és Gyermekjóléti Központ, mind a nyugdíjas szervezetek elhelyezése évtizedekre megoldódik – hangsúlyozta a polgármester.

Megfelelő körülmények

Orosz Ibolya Aurélia a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője arról beszélt, hogy jelenleg két helyen, a Mester utca 1. és a Böszörményi út 68. szám alatt, meglehetősen „mostoha” körülmények között működnek. Miután január 1-jével összevonták a család és gyermekgondozást, dolgozóik létszáma 63-ról, 107 főre emelkedett. A feladat ellátáshoz nincs elég helyiségük. Emiatt nem tudják a megfelelő légkört, családi harmóniát, tárgyi feltételeket biztosítani. Az új épület magasabb színvonalú munkavégzést tesz majd lehetővé – fogalmazott Orosz Ibolya Aurélia.

HBN-OCs


Az ifi park felé menekültek

Fegyveres támadás ért egy pénzszállítót 2008-ban a Malompark Áruház parkolójában. A pénzszállítók ketten voltak. Egyikük a gépkocsiban ült, társa éppen a pénzt hordta ki az üzletközpontból amikor egy sötét ruhás rabló rátámadt, pisztollyal mellbe lőtte. Ezt látva a járműben ülő pénzszállító tolatva megpróbálta elütni, elijeszteni a rablót, aki zsákmány nélkül menekült egy másik sötét ruhással. A tettesek a korábbi ifjúsági park fás, bokros terepét kihasználva „pucoltak el”. A megtámadott férfi ugyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, de felépült. A tetteseket elfogták, elítélték.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában