Helyi közélet

2016.04.28. 10:55

Küldjön hírt! - Nyelvparádé a Petőfi iskolában

Debrecen - <em>Harmadik alkalommal, 130 résztvevővel, az idegen nyelvi tehetséggondozás keretében szervezte meg Nyelvparádé elnevezésű rendezvényét a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola.</em>

Debrecen - Harmadik alkalommal, 130 résztvevővel, az idegen nyelvi tehetséggondozás keretében szervezte meg Nyelvparádé elnevezésű rendezvényét a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola.

Az intézmény célja, hogy a pedagógiai programja szerint tanulható angol és német nyelveken túlra irányítsa diákjai figyelmét.

A nagy érdeklődéssel kísért eseményen a bevezető előadást Dr. Maticsák Sándor egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Finnugor Nyelvtudományi Tanszékének vezetője tartotta Európa nyelveiről. A hallgatóságot lenyűgözte a történelmi, földrajzi, nyelvészeti, civilizációs érdekességeket átfogó bemutató információgazdagsága és humora.

A szekciókban a francia, olasz, kínai, finn, észt, orosz nyelv jellegzetességeivel és szépségeivel ismerkedhettek a tanulók. A foglalkozásokat egyetemi tanárok, hallgatók, illetve az általános iskola egykori diákjai vezették, újabb motivációt nyújtva a gyerekeknek az idegen nyelvek tanulásához.

- Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában