Helyi közélet

2016.04.19. 09:07

Körbelopta a betegeket egy fiatal nő Debrecenben

Debrecen - A rendőrök elfogták azt a 22 éves nőt, aki a megalapozott gyanú szerint nyolc sértett sérelmére követett el bűncselekményeket debreceni egészségügyi intézményekben.

Debrecen - A rendőrök elfogták azt a 22 éves nőt, aki a megalapozott gyanú szerint nyolc sértett sérelmére követett el bűncselekményeket debreceni egészségügyi intézményekben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 1-jén 9 óra körül Debrecenben, a Bethlen utcai rendelőintézetben a gyanúsított beszélgetni kezdett egy 62 éves nővel, akitől ellopott egy mobiltelefont és több ezer forintnyi készpénzt, mialatt elterelte a figyelmét. A tolvaj ezután távozott a helyszínről, de még aznap délután újra akcióba lépett. A Bartók Béla úti kórház egyik termében kifigyelt egy beteget, akitől eltulajdonított egy hátitáskát, a benne lévő laptoppal együtt. Egy másik kórteremben egy kiszakította egy beteg szatyrát, onnan pénztárcát lopott, majd egy nyitva hagyott öltözőből további három sértett értéktárgyait lopta el, amiket belepakolt a korábban megszerzett hátizsákba. Ezután menekülni próbált, de a kórházi dolgozók észrevették, és visszatartották, míg a rendőrök kiérkeztek a helyszínre.

K. Edinát a járőrök elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a 22 éves helyi lakost, amely során beismerő vallomást tett.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2016. március 22-én egy debreceni kórház kórtermében kifosztott egy ott alvó 87 éves beteget, akinek ellopta a mobiltelefonját. Helyszíni kihallgatásán, 2016. április 6-án a gyanúsított beismerte azt is, hogy 2015. szeptember 24-én a Debrecenben, a Nagyerdei körúton lévő kórházban is lopott, akkor egy idős beteg telefonját tulajdonította el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Életvédelmi Alosztálya K. Edinával szemben lopás vétség és kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában