Helyi közélet

2016.04.27. 18:16

Időjárás-jelentés - 2016. április 27.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Az időjárási helyzet Európában

Hullámzó frontálzóna húzódik a Tromsö-Helsinki-Szevasztopol vonal mentén, emiatt ott többfelé esik az eső. A front előtt meleg levegő áramlik az Ural előterébe is, így a térségben szokatlan módon 15 és 23 fok közé melegszik fel a levegő napközben. Közép-Európa időjárását egy Dánia felett örvénylő ciklon és a hozzá tartozó hidegfront alakítja. A markáns hidegfront mentén többfelé esik az eső, de Nyugat-Európából és az Alpok térségéből helyenként havazást is jelentenek, és Németország területén csak 6 és 10 fok közé emelkedik délutánra a hőmérséklet. Eközben Spanyolország déli felén változatlanul nyárias az időjárás, Sevilla környékén 27, 28 fokos maximum hőmérsékletet mérnek. A Kárpát-medence felett szerdán átvonul az előbb említett ciklon hidegfrontja, csütörtök este azonban már a mediterrán térségben kialakuló ciklon melegfronti felhőzete érkezik fölénk.

Várható időjárás csütörtök estig

Szerdán estig jobbára borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar is lehet a Dél-Dunántúlon és az Alföldön. Éjszaka fokozatosan mindenütt csökken a felhőzet, nyugat felől megszűnik a csapadék, reggelre a Tiszántúlon is eláll az eső. Csütörtökön napos idővel indul a nap, napközben ugyanakkor a Dunántúlon és délen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de csak helyenként lehet kisebb zápor; számottevő csapadék sehol sem lesz. Szerda estig az egyre több helyen északnyugatira forduló szelet rövid ideig viharos széllökések kísérhetik, késő estétől azonban mindenütt mérséklődik a légmozgás, és csütörtökön már csak a Fertő körül lehet egy-egy élénk széllökés déli irányból.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúl északi és nyugati részén, a Dunakanyarban és az Északi-középhegység nyugati felén 0 és -3 fok között alakul, másutt 0, +6 fok valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 14 és 18 fok között alakul, keleten lesz a melegebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában