Helyi közélet

2016.04.13. 18:33

Formálódik az új oktatási rendszer

Debrecen - Az államtitkár szerint haladnak az oktatásról szóló kerekasztal megbeszéléseken.

Debrecen - Az államtitkár szerint haladnak az oktatásról szóló kerekasztal megbeszéléseken.

– Azok akik nagyon elégedetlenek az oktatási rendszerrel, két hétre cseréljenek helyet egy hátrányos helyzetű kistelepülés iskolaigazgatójával… Ismerjék meg ők is a magyar valóságot – jelentette ki Pajna Zoltán a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke a Kós Károly-szakközépiskolában tartott Országos Igazgatói Konferencia megnyitóján.

Emelni a tudásszintet

Dr. Pósán László, az országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke felszólalásában elismerte, hogy a magyar gyerekek tudásszintje hosszú évek óta nem emelkedik, vagyis van tennivaló az oktatásban.

Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az oktatás átalakításáról folyó kerekasztal beszélgetéseken minden érdekelt szervezetet szívesen látnak és jól haladnak. Arról is beszélt, hogy a 20-ai egész napos pedagógussztrájk idején nyújtandó úgynevezett elégséges szolgáltatásokról, – vagyis, hogy addig mi legyen a gyerekekkel – jelenleg is tárgyalnak az érdekképviseletekkel.

Nincs több tartozás

A helyettes államtitkár szerint senkiben nem volt és ma sincs olyan szándék, hogy a nyugdíjkorhatárt például február 5-én elért tanító néni azonnal elhagyja az iskolát és más köszönjön el a tanév végén a gyerekeitől. Ugyanez vonatkozik az érettségire felkészítő pedagógusokra is. Azt kérjük a tankerületekről, hogy erre találjanak megoldást. Amennyiben szükséges ezt akár jogszabályba is foglaljuk – mondta Sipos Imre.

A helyettes államtitkár bejelentette, hogy valamennyi a Klebelsberg Központ által korábban felhalmozott több milliárdos tartozást az állam kifizette és a közeljövőben jelentős összeget akarnak költeni az iskolák infrastruktúrájának javítására.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában