Helyi közélet

2016.04.21. 11:45

Fiatalok „céges szemüvegben”

Debrecen - A Trans-Sped vezetett túráján ismerhették meg a logisztikai szakmát a debreceni diákok.

Debrecen - A Trans-Sped vezetett túráján ismerhették meg a logisztikai szakmát a debreceni diákok.

Három helyszínen, több száz résztvevővel tartotta meg a Logisztika Napja alkalmából megrendezett diáknapot a debreceni székhelyű Trans-Sped Csoport április 21-én, csütörtökön.

Gördülékenyen

A több mint 25 éves vállalat vezetett túrát szervezett a logisztika iránt érdeklődő tanulók számára a tatai, tiszaújvárosi és debreceni telephelyein. A Debreceni Logisztika Központ és Ipari Parkban szervezett nyílt napon a vállalat az idén a fiatalok számára engedett bepillantást a cég működésébe. Debrecenben csaknem 150 középiskolást és egyetemistát, országosan több mint 250 diákot láttak vendégül. A logisztika iránt érdeklődő fiatalok betekintést nyertek az ellátási lánc hatékony és gördülékeny működésébe, valamint a logisztikai tevékenységekbe.

Ízelítőt kaptak

A tanulókat a Trans-Sped Kft. logisztika igazgatója, Elek Gergő vezette be a szakma rejtelmeibe, majd testközelből is megtekinthették a logisztikai kiszolgálást. A 21 hektáros, 40 ezer négyzetméteres fedett raktárkapacitással és intermodális címmel rendelkező Debreceni Logisztika Központ és Ipari Parkban többek között a tavaly átadott új csarnok raktározási folyamatát, valamint a raktári eszközöket és rendszereket ismerhették meg. A bejárás során egy DAF nyerges vontatóba ülhettek be a tanulók, egyúttal belekóstolva a tehergépjármű-vezető szakma lehetőségeibe. Tájékozódhattak a logisztikában elérhető szakmákról és szakterületekről, és ízelítőt kaptak a nagyvállalati munkakörnyezetről is.

Komplex megoldások

A Trans-Sped cégcsoport 1990. óta van jelen a logisztikai piacon, ma már több mint 700 embernek ad munkát, éves árbevétele pedig meghaladja a 16 milliárd forintot. Kiemelt figyelmet fordítanak az erőforrások fejlesztésére, az új megoldások alkalmazására, az árubiztonság növelésére és a szakmai tudás fejlesztésére. Országos irodahálózattal, 170 ezer négyzetméter fedett raktárkapacitással, 150-nél több gépjárművel törekszenek komplex logisztikai megoldásokra.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában