Helyi közélet

2016.04.25. 16:48

Feledhetetlen a vasárnapi nótagála

Debrecen - Negyvenötödik alkalommal rendezett fergeteges nótaműsort Balogh Imre és Hudák Ilona.

Debrecen - Negyvenötödik alkalommal rendezett fergeteges nótaműsort Balogh Imre és Hudák Ilona.

A tavasziasan feldíszített színpadon ismert felvidéki énekesek szórakoztatták a közönséget április 24-én a Lovardában.

Közkedvelt operettekkel is

A címadó dal, a Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország hangzott el először a nótagálán az ausztráliai turnéjáról hazatért Szeredi Krisztina előadásában, aki a legszebb nóták mellett sok közkedvelt operettel is készült a közönségnek, amely ezúttal is megtöltötte a Lovardát, hiába rendeztek azonos időben a városban más helyszínen is magyarnóta-műsort.

A súlyos betegségből gyógyuló rendezőt, Balogh Imrét óriási taps fogadta. Megnyitójukban a szervezők kiemelték, hogy folytatják a határon túli művészek bemutatását, műsoraik a magyarság összetartozásáról, a közös kultúra megőrzéséről is szólnak, a legutóbbi, erdélyi énekesek meghívása után ezért kérték ezúttal fel a legnevesebb felvidéki magyarnóta-énekeseket a szereplésre.

A páratlan sikerű műsorban a Kosáry család újra kitett magáért, most is különlegesen szép műsorral készültek, a „felvidéki nótapáros”, Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László a rendezők kérésére új nótákat is hozott a Lovardába, fellépésük megdobogtatta a közönség szívét. Rigó Jancsi beugró szerepe szintén hangos sikerrel zárult. Az édesanyák tiszteletére, a közelgő anyák napja alkalmából külön készültek a művészek, válogatott szép dallamok hangzottak el az anyák és nagymamák köszöntésére.

„Van lételeme”

– A közönség szűnni nem akaró tapsából minden alkalommal megállapítjuk, hogy van lételeme a klasszikus magyar nótának, amely kiváló cigányzenekarral, szívet-lelket gyönyörködtető kikapcsolódás – idézte fel a vasárnap délutánt Balogh Imre rendező.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában