Helyi közélet

2016.04.28. 13:46

Érdekek

<em>Túlhaladta ez az ügy már a jelentőségét – fogalmazta meg egymástól függetlenül a fagylaltos „pavilonharc” két érintettje a véleményét. Magam is így gondolom, csak az nem mindegy, melyik félnek köszönhetően. Ha én vállalkozó lennék, nyugodt pillanatom nem lenne arra gondolva, hogyan rántották ki alólam a talajt, melyről eddig azt hittem, biztosan állok rajta. Valószínűleg u​gyanúgy harcolnék az igazamért, mint Gara Gyula, hiszen neki nem csak a saját maga haszna kiesésével kell számolnia, de ki kell találnia, mi legyen azokkal, akiknek árusítás híján nem tud munkát adni</em>. Égerházi Péter írása.

Túlhaladta ez az ügy már a jelentőségét – fogalmazta meg egymástól függetlenül a fagylaltos „pavilonharc” két érintettje a véleményét. Magam is így gondolom, csak az nem mindegy, melyik félnek köszönhetően. Ha én vállalkozó lennék, nyugodt pillanatom nem lenne arra gondolva, hogyan rántották ki alólam a talajt, melyről eddig azt hittem, biztosan állok rajta. Valószínűleg u​gyanúgy harcolnék az igazamért, mint Gara Gyula, hiszen neki nem csak a saját maga haszna kiesésével kell számolnia, de ki kell találnia, mi legyen azokkal, akiknek árusítás híján nem tud munkát adni. Égerházi Péter írása. Gyanítom, így sem küldi el őket, hiszen fagylaltot nem csak az utcáról lehet árulni, de nem kell hozzá közgazdásznak lenni, hogy más a hatékonysága, ha azért egy épület ablakánál kell sorba állni a nyalakodásra vágyónak, már amennyiben egyáltalán észreveszi a helyet, mert azt reklámozni sem lehet. Eminens hivatal(nok)ként én sem mennék szembe a mindenható várospolitikával, hiszen azt mégis csak diktálják valakik. Igyekeznék magamévá tenni a városképre vonatkozó verdiktet is, még ha a józan ész olykor mást is diktálna, amikor bevillanna, mi lenne, ha én lennék a vállalkozó. Aztán gyorsan elhessegetném magamtól az eretnek gondolatokat, mert mit szólna a várospolitika! Aztán megint csak eszembe jutna, hát nem közös az érdekünk? Ott van az a vállalkozó, aki boldogulni akar, felvirágoztatni az üzletét, fizetni a rá kirótt adónkat, amitől mi csak gyarapszunk. Milyen egyszerű: két világosan elkülöníthető érdek, melyek, ha találkoznak, akkor jó mindenkinek. Ha mégsem, akkor kell lenni itt még valami másnak is…


Debrecen - Nagy erőfeszítéseket tesznek az egységes városkép kialakítására. Ezért most már bevezették, hogy minden pavilon felállítását, illetve egy meglévő épülethez bővítésként csatlakozó fedett teraszt csak úgy engedélyeznek, ha ahhoz nem csak látványtervet, hanem kiviteli tervszintű dokumentációt nyújt be a kérelmező. Ezzel akarják elkerülni, hogy az engedélyezetthez képest megváltozzon az anyaghasználat, a részletképzés vagy szerkezeteknek a mérete a kivitelezés közben. Ez vonatkozik minden közterületi építményre, mert ezek kézzelfogható közelségbe kerülnek az emberekhez, kvázi utcabútoroknak számítanak. Minderről China Tibor, a város főépítésze beszélt annak kapcsán, hogy a tavaly még megfelelt utcai pavilonok idén már miért nem állják ki az idő próbáját, aminek az egyik kárvallottja a várostól 2003-ban Mecénás-díjat kapott Gara Cukrászda tulajdonosa.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában