Helyi közélet

2016.04.29. 07:42

A virágzó magyar-német kapcsolatért dolgozik az egyetem

Debrecen - Még szorosabbra fűzné évek óta jól működő kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel a budapesti Goethe Intézet – derült ki az intézetvezető látogatásán.

Debrecen - Még szorosabbra fűzné évek óta jól működő kapcsolatát a Debreceni Egyetemmel a budapesti Goethe Intézet – derült ki az intézetvezető látogatásán.

Michael Müller-Verweyen tavaly október óta irányítja a magyarországi Goethe Intézetet, amely a Német Szövetségi Köztársaság világszerte működő kulturális szervezetének hazai képviselete. Az igazgató a Debreceni Német Kulturális Fórum – melynek a DE Germanisztika Intézete is tevékeny részese – meghívására érkezett csütörtökön az egyetemre.

A bemutatkozó látogatás apropója a Germanisztika Intézet egyhetes német nyelvű programsorozata volt. Michael Müller-Verweyent - aki az intézet kulturális osztályának vezetőjével, a Magyar Goethe Társaság elnökével, Nagy Mártával érkezett az egyetemre - Bartha Elek fogadta. Az oktatási rektorhelyettes tájékoztatást adott az egyetem nemzetközi kapcsolatairól, a német nyelvterület tudományos és felsőoktatási intézményeivel folyó együttműködésekről, a kapcsolatok bővítésének további lehetőségeiről, melyekről a delegáció tagjai érdeklődtek.

- Ez az első alkalom, hogy Debrecenben járok, és nagyon kedvező benyomásokat szereztem itt az egyetemen is. Maga az épület is csodálatos, és az intézmény összetett képzési rendszere, tudományos tevékenysége is figyelemre méltó, a német nyelvterületet illetően is – vélekedett Michael Müller-Verweyen.

A Debreceni Német Kulturális Fórum a Goethe Intézet hivatalos partnere, kulturális tárasága. Ennek részeként többek között nyelvvizsga központot működtet a Debreceni Egyetemen és kulturális programok megvalósítását támogatja. A német nyelv további népszerűsítése érdekében a Goethe Intézet 2017-ben ösztöndíjat tervez létrehozni a némettanárok továbbképzésére, melyben az egyetem is partnerséget vállalhat.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában