Helyi közélet

2016.04.29. 15:45

„A kis bajnokok és győztesek Magyarországáért”

Derecske - Megtörtént végre az, amire már évek óta vártak a településen, az országos tanuszoda-építési programban pénteken letették a létesítmény alapkövét Derecskén.

Derecske - Megtörtént végre az, amire már évek óta vártak a településen, az országos tanuszoda-építési programban pénteken letették a létesítmény alapkövét Derecskén.

Az eső miatt a városházán megtartott ünnepségen dr. Vitányi István országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: most már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy megépüljön, de rögös út vezetett idáig, hiszen legelőször tíz éve vetődött fel a gondolata. Bakó István polgármester egyenesen történelmi pillanatnak nevezte az uszoda alapkövének letételét.

Soha ekkora fejlesztés

Az elmúlt száz év legnagyobb ilyen jellegű fejlesztése a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében 78 helyen megvalósuló tanuszoda-, tornaterem- és tanterem építés, illetve bővítés, melyek összköltsége meghaladja a 38 milliárd forintot. Ezt már Boros Anita a vagyonpolitikáért felelős államtitkár feladatait is ellátó vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár mondta a városházán rendezett ünnepségen.

Befektetés a jövőbe

Mint arról lapunkban is többször beszámoltunk, Derecske egyike annak a 23 településnek, melyeken tanuszoda épülhet száz százalékos állami támogatással, és az üzemeltetés is központi keretből történik. A helyettes államtitkár úgy fogalmazott: helyiek mellett a környező településék diákjainak, illetve a felnőtt lakosságnak is úszás lehetőséget biztosító 480 milliós költséggel a következő tanévben megépülő létesítmény befektetés a jövőbe. A múlt bajnokai is így kezdték, s ezek a tanuszodák egy lépéssel közelebb visznek a kis bajnokok és győztesek Magyarországa felé.

HBN-ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában